Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne prodajalne zabavni-izdelki.si v lasti podjetja Spletne storitve Andrej Sikili s.p., so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S spletno trgovino zabavni-izdelki.si (v nadaljevanju ».zabavni-izdelki.si« ali »spletna trgovina«) upravlja podjetje Spletne storitve Andrej Sikili s.p. (v nadaljevanju »ponudnik«). Ob registraciji v sistem zabavni-izdelki.si obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Kupcu se tako olajša sam nakup, ponudnik pa zagotavlja, da bodo podatki v popolnosti zaščiteni in uporabljeni v skladu s pogoji, s katerimi se (potencialni) kupec strinja. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje zabavni-izdelki.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Kontaktne informacije: info@zabavni-izdelki.si

Dostopnost informacij
(povzetek zakonodaje)
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

a) identiteto podjetja

b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo

c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),

d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

g) način plačila in dostave,

h) časovno veljavnost ponudbe,

i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,

j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov
Artikli na zabavni-izdelki.si so pogosto ažurirani. V primeru, da niso na zalogi, pa je to tudi jasno označeno.

Načini plačila
Ponudnik omogoča več načinov plačila:


po povzetju – z gotovino ob prevzemu blaga (ob prevzemu pošiljke je potrebno Pošti Slovenije poravnati še provizijo za plačilo univerzalnega plačilnega naloga (UPN) po veljavnem ceniku Pošte Slovenije)


po predračunu - plačilo na transakcijski račun našega podjetja po položnici ali preko spletne banke


Paypal - spletno plačilo preko platforme Paypal.


Pri posameznih naročilih si pridržujemo pravico do zahtevka po plačilu z nakazilom na račun. Ob naročilu do cene izdelkov pod 30,00 € znašajo stroški pakiranja in dostave 3,49 € (ne glede na težo, količino in velikost vašega naročila). Ob naročilu nad 30,00€ je poštnina brezplačna.

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije. Za dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavnega podjetja. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika, kupec pa ob potrditvi nakupa avtomatsko tudi prejme račun na vpisan elektronski naslov ter priložen pri pošiljki v fizični obliki.

Cene
Vse cene navedene na spletni strani so končna cena in so v njej že zajeti vsi prispevki in davki.
Na strani, kjer je naročilnica, sta specificirana cena izdelka z vključenim DDV-jem ter strošek dostave. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost.
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in ostali pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu, kar pa ne velja za naročila oddana po telefonu. V tem primeru ponudnik hrani podatke o naročniku samo v bazi podatkov o strankah podjetja.

Pri opisih izdelkov lahko pride do napak. Pridržujemo si pravico do spremembe cene izdelkov brez predhodne najave.


ODSTOP OD NAROČENEGA BLAGA

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v štirinajstih (14) dneh podjetju na spletni strani (v nogi spletne strani, »Vračila«), da odstopa od pogodbe.

Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov:

Spletne storitve Andrej Sikili s.p., Trg revolucije 15, 1420 Trbovlje

Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 30 dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Ob vračilu izdelkov se vrne strošek kupnine izdelkov, ne pa tudi stroški pošiljanja blaga. Stranka mora obvezno v roku 14 dni javiti preko spletne strani, namero, da bo izdelek vrnila, mi pa bomo poslali navodila za vračilo. Stranka ima potem še 30 dni časa, da izdelek vrne na naš naslov. V nasprotnem primeru žal denarja ne moremo vrniti.

Izdelke se mora poslati na naslov:

Spletne storitve Andrej Sikili s.p., Trg revolucije 15, 1420 Trbovlje

Varovanje osebnih podatkov
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Komunikacija
Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.
Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine: - jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila, - pošiljatelj bo jasno razviden, - različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih, - jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil, - željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

PRAVNO OBVESTILO
Spletna trgovina zabavni-izdelki.si in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Znamka zabavni-izdelki.si in logotip sta v lasti podjetja Spletne storitve Andrej Sikili s.p.

 Pritožbe in spori
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@zabavni-izdelki.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

OBVEŠČANJE IN E-NOVIČKE
Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novičke občasno obveščamo o novostih na strani, novosti v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudbnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novičk.

Izjava o varovanju in obdelavi osebnih podatkov

V postopku registracije in naročila podjetje Spletne storitve Andrej Sikili s.p (v nadaljevanju upravljalec)., od strank pridobi določene osebne podatke, pri čemer se stranka strinja z obdelavo osebnih podatkov v skladu z izjavo o varovanju in obdelavi osebnih podatkov (v nadaljevanju: soglasje za obdelavo osebnih podatkov).

Šteje se, da se stranka v celoti strinja z izjavo in jo potrjuje, ko izvede postopek registracije ali nakupa na spletnem mestu www.zabavni-izdelki.si in potrdi prejem elektronskega sporočila ob prijavi in/ali registraciji

Upravljavec bo z osebnimi podatki strank upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov, splošnimi akti upravljavca in izjavo, ki opredeljuje način in metode, uporabljene v povezavi z varovanjem, zbiranjem, uporabo in posredovanjem osebnih podatkov.

Vsi pridobljeni osebni podatki strank so namenjeni izključno za izvedbo naročila, posredovanje spletnih vsebin ter za druge poslovne, promocijske in informacijske namene. Osebne podatke bo upravljavec uporabljal ali razkril le za namene, zaradi katerih jih je z vašim privoljenjem oziroma na zahtevo uradnih organov Republike Slovenije zbiral.

Stranke imajo kadarkoli pravico zahtevati od upravljavca, da njihove osebne podatke izbriše iz baze osebnih podatkov upravljavca.

Izjavo o varovanju in obdelavi osebnih podatkov lahko upravljavec občasno posodobi. Vselej se za razmerje med stranko in upravljavcem, v povezavi z osebnimi podatki stranke, uporablja zadnja verzija te izjave.

Kolikor stranka želi, da njene osebne podatke upravljavec izbriše iz baze osebnih podatkov, nam to lahko sporoči na naslov: info@zabavni-izdelki.si

Spletne storitve Andrej Sikili s.p.

https://www.zabavni-izdelki.si/image/catalog/Banner/izbersi%20vklopi%20razum%20zahtevaj%20ra%C4%8Dun1.jpg